Wednesday, 24 August 2016

Kisah PJJ Aku..


Assalamualaikum..

Dah hampir setahun aku xupdate blog..
masih sayang..
tapi malas dan sibuk..

Maklumlah aku kan ibarat ibu tunggal anak dua..
tapi masih ada suami..
suami aku jauh nun di Johor Bahru..huhuhu
Aku keje di Putrajaya dan sekarang ni menyewa di Nilai..
Walaupun jarak Putrajaya ke Johor Bharu dalam 4 jam perjalanan..
tapi bagi aku tetap jauh dan berisiko dalam perjalanan..
sangat jarang aku drive ke sana..
lagilah sejak aku menderita sakit pinggang selepas bersalin czer aritu..
biasanya suami ku lah yang datang ke Nilai ni naik bas..
lagi senang dan tak penat..

Penat ke??
Seriously penat tu memang penat..
tak dapat digambarkan dengan kata-kata..
hanya mampu berserah dengan Allah SWT..
yelah kita seorang kan ke hulu ke hilir uruskan rumah dan anak-anak..
lagi lah aku pun masih kerja..
tapi bila memikirkan yang sekurang-kurang nya aku MASIH ADA ANAK..
penat aku terus hilang..
malahan aku rasa bangga yang AKU MASIH ADA ANAK!

Kadang-kadang aku terfikir..
sampai bila aku nak berjauhan camni..
dah apply tukar tapi belum dapat maklum balas pape lagi dr JPA..
yelah aku pun nak beli rumah..
tapi di mana? kat mana?
umur makin meningkat tapi aku......

Sekarang aku hanya mampu berserah pada Allah SWT..
kerana tau Dia punya perancangan sebaik-baik perancangan..
dan aku ada anak-anak yang membuatkan aku lebih bersemangat..
InsyaAllah mungkin ada sinar untuk aku selepas ni..
keep on usaha & doa!

#korang doakan aku tau..



Wednesday, 16 September 2015

Alkisah Second Pregnancy


Assalamualaikum..

Hari ini mood aku agak baik..
mood rajin sikit dah datang menjelma..hehe..

Bila dah rajin ni aku nak cerita sikit lah kisah second pregnancy aku..
Alhamdulillah sekarang dah masuk 7 bulan dah..
2 bulan lagi yaya bakal jadi kakak..
moga segalanya dipermudahkan kelak..

Kehamilan kali ini syukur aku xde alahan teruk sangat..
cuma 4 bulan pertama tu je gejala morning sickness melanda..
bukan setakat morning je..
aku rasa pagi petang siang malam aku muntah je kot..
berat badan pun mula drop..

Now masuk je trimester kedua..
nafsu makan aku mula lah membuak-buak..
makan dah macam anak dinosour dah aku rasa..
berat badan pun naik mencanak sampaikan aku kena minum air gula..
sekarang aku risau plak tengok badan sendiri..hahahha
redho jelah kan..
nanti pantang bebetul tau! hihhii..

Perasaan aku kali ni?
tentu lah happy sebab nak bagi geng kat si yaya..
neves pun ada sebenarnya..
maklumlah lain anak lain risiko kan..
korang tolong doakan aku tau..Amin..

Persiapan?
Belum beli pape pun lagi..
maklumlah bila PJJ dengan suami ni nafsu menyoping kurang sket..
lagipun xlarat nak bawak perut kehulur kehilir..
tunggu aku balik Temerloh nanti lah..
nak sorting barang si kakak yaya mana yang boleh si adik guna nanti..
nak beli apa yang patut..
sabar ye baby..
nanti kita shopping ngan papa deh..

Jantina?
aku dah buat scan 4d hari tu..
tapi biarlah rahsiaaaa..ssshhhhh...hehehee
kita tunggu & lihat tau..



cukuplah kot alkisah hari ini..
mood rajin dah makin berkurang dah..
jerebu kot..hehe..

okbai.

Monday, 6 April 2015

Welcome back Mimi!


Alhamdulillah..
syukur kerana masih wujud lagi blog ni setelah berkurun menyepi..
duk dalam gua bertapa bagai..
banyak dah ilmu di dada ni..hahaha

xpe, sabar ye..
slow-slow daku update nanti ye..

eh, today 6 April 2015..
It's my birthday!!
Alhamdulillah masih bernafas lagi aku tahun ni..
happy birthday to me..
# rindu suami rindu anak yang jauh di mata..

oh, ye!
aku dah stay Putrajaya sekarang..
mencari ilmu di gua lain plak..hehehe..
yang xbest nya kena berjauhan dengan suami dan anak..
sabar ye sayang..
mama mencari rezeki yang halal demi masa depan kita..
InsyaAllah..