Thursday, 1 December 2016

Short Holiday to Port Dickson

Assalamualaikum..

Short holiday to Port Dickson??
yeee memang short holiday sangat..
sebab dari umah aku ke PD lebih kurang sejam je..haha

Alkisahnya..
Sempena birthday si Adik ni kami plan nak bawak dia pi swimming..
maklumlah anak-anak aku dua-dua tu hantu air..
pantang jumpa air..
so kami decide nak pi dekat-dekat je..
book hotel awal-awal kat "booking.com"..
of course lah kami cari hotel yang ada swimming pool kan..
tapi faham-faham jelah bila time cuti sekolah ni kebanyakan hotel fully booked..
last-last kami decide nak stay kat hotel ni

PARADISE SPA HOTEL

Seriously berbaloi sangat..
Harga pun affordable..
kami booking untuk bilik king deluxe dengan hanya RM240 (inc gst) je..
katil memang besar so xperlu nak extra bed lagi..
dan yang penting dapat FREE 2 pax breakfast dan FREE SAUNA & JACUZI di spa diorang ni..
(tapi sayang aku xsempat nak bersauna bagai sebab spa diorang xleh bawak budak ye..so mana aku nak tinggal budak 2 ketul tu)..
gym pun ada tau sebelah je swimming pool..
mana tau korang nak bersenam..hihi..

paradise spa hotel nama diberi..  
besar kan katil king saiz ni..


toilet dia pun besar n bersih..ada water heater sekali
heater dan uncang teh pun disediakan..


























Now, it's time to swim..
Anak-anak aku memang xsabar nak berendam..
nasib kami checkin around 1.30pm dan masa tu cuaca mendung..dapatlah kami berendam sepuasnya..

budak yang xsabar nak swim

ni kolam utk budak ..xdalam pun aras pinggang yaya je..

cantik kan view dia..cuaca mendung..

seronok main air ye dikk..











































































Petang tu plak kami meronda lah ke pantai..
rugi pi PD tapi x pergi pantai kan..
tapi sekejap je budak berdua tu excited..
last-last semua pakat tido..
nasib stroller ada 2 bijik..sabo jelah..haha..


excited bambam tengok ombak..

kami yang empat..hihi..(xtau nak letak caption pe..)






































Itulah kisah short holiday kami sempena birthday si adik ni..
Akhir kata,

Thank you Paradise Spa Hotel..
InsyaAllah ada rezeki kami datang lagi..byee..

Nah, belanja ootd skali..jgn muntah ye..haha























~ sekian ~

1 comment:

  1. Menariknya hotel korang menginap ni...best kan hargai keluarga mcm ni...at least semua dpt manafaat yg sama...seronok adik berenang2 dlm kolam hehe

    ReplyDelete