Friday, 3 August 2012

Cmne nak atasi baby songsang ek??


Now dah 32 weeks..
but my baby still breech lagi..
camne ye nak betulkan baby songsang selain urut2 ni..???
siyesly takut sgt bab2 urut ngan tok bidan ni..
takut baby terkehel ke bleeding ke apa ke..
Aiii..risau sangat..

Ada org ckp klu kita selalu praktis merangkak ke depan leh betulkan baby breech..
Betul ke??

*** hope sgt baby mama ni cpt2 pusing ye..
jgn buat mama risau tau..
Luv u sayang!


4 comments:

  1. doktor sy cakap..tunggu 36w baru boleh confirm betul2 sama ada baby breech ke tak..so takyah risau dulu la dear.selain tu, pujuk baby tiap ari supaya dia pusing..

    ReplyDelete
    Replies
    1. doc pn ada ckp cmtu gak..hrp2 baby pusing lah..insyaallah..bese lah mom2be ni rsau je memnjg..

      Delete
  2. yap...baby still ada space utk pusing2.masa hujung2 pregnant pun baby still blh pusing2 lagi.tp banyakkan lah berjalan dan turun naik tangga...insyaallah dia akan pusing

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah..hrp2 cmtu r..thanks 4 info dear..;)

      Delete