Tuesday, 15 July 2014

Tema Baju Raya 2014


Assalamualaikum..

Mood raya makin membuak-buak ni..
tapi sedih sebab Ramadhan makin hampir meninggalkan kita..
Alhamdulillah dapat berpuasa dengan jayanya..
even xdapat pergi terawih tahun ni..
maklumlah busy uruskan si kecik tu..
nak bawak pergi masjid memang taklah kan..
xpercaya daku.. hilang ntah ke mana dia nanti..huhuhu..
xpelah tahun depan ye sayang..

Bercakap soal baju raya..
tahun ni tema kami kaler TURQOISE..
untuk raya pertama..
asalnya tema kami kaler emerald green..
tapi bulan 9 adik ipar aku kawin..
so katanya tema turqoise..
dah alang-alang kami pun tukar lah tema raya kami..
sebab malas nk jahit/beli baju banyak kali..jimat!
tapi adik ipar aku ni tukar plak tema kaler kawin dia..ggrrr!
tapi xpelah..lagi banyak baju kurung aku nanti..hahaha..

raya kedua kami plan nak pakai MERAH..
merah mak ngah gitu..hahaaa..
tunggu dan lihat jelah nanti ek..
tapi design kurung aku biasa-biasa aje..
xde lip lap lip lap nya..hehhee..

raya ketiga tema PAKAI JE APA YG ADA..hahaha!
sebab hubby aku dah start bertugas dah..
aku plak pkai jelah mana yg ada kan..
plan nak pakai jubah lerr plak..
tengok lah camne..
kalau tak pun pkai tshirt n seluar trek cukup..
duk umah basuh pinggan..hehehe..

itu jelah alkisah baju raya kami..
yang biasa-biasa aje..
less is more katakan..
yang penting kita beraya sakan..!

cukup awal daku nak ucapkan..

SELAMAT HARI RAYA KORANG!

mana yg berdekatan kuala terengganu tu..
jemputlah datang umah ye..
jangan malu dan segan tau..
chewaah!

(*__^)


1 comment: