Wednesday, 24 August 2016

Kisah PJJ Aku..


Assalamualaikum..

Dah hampir setahun aku xupdate blog..
masih sayang..
tapi malas dan sibuk..

Maklumlah aku kan ibarat ibu tunggal anak dua..
tapi masih ada suami..
suami aku jauh nun di Johor Bahru..huhuhu
Aku keje di Putrajaya dan sekarang ni menyewa di Nilai..
Walaupun jarak Putrajaya ke Johor Bharu dalam 4 jam perjalanan..
tapi bagi aku tetap jauh dan berisiko dalam perjalanan..
sangat jarang aku drive ke sana..
lagilah sejak aku menderita sakit pinggang selepas bersalin czer aritu..
biasanya suami ku lah yang datang ke Nilai ni naik bas..
lagi senang dan tak penat..

Penat ke??
Seriously penat tu memang penat..
tak dapat digambarkan dengan kata-kata..
hanya mampu berserah dengan Allah SWT..
yelah kita seorang kan ke hulu ke hilir uruskan rumah dan anak-anak..
lagi lah aku pun masih kerja..
tapi bila memikirkan yang sekurang-kurang nya aku MASIH ADA ANAK..
penat aku terus hilang..
malahan aku rasa bangga yang AKU MASIH ADA ANAK!

Kadang-kadang aku terfikir..
sampai bila aku nak berjauhan camni..
dah apply tukar tapi belum dapat maklum balas pape lagi dr JPA..
yelah aku pun nak beli rumah..
tapi di mana? kat mana?
umur makin meningkat tapi aku......

Sekarang aku hanya mampu berserah pada Allah SWT..
kerana tau Dia punya perancangan sebaik-baik perancangan..
dan aku ada anak-anak yang membuatkan aku lebih bersemangat..
InsyaAllah mungkin ada sinar untuk aku selepas ni..
keep on usaha & doa!

#korang doakan aku tau..



4 comments:

  1. Semoga segala urusan semua dipermudahkan mi. Yt pernah lalui situasi mcm ni cuma seksanya ialah anak juga tak ada disisi. Rindu pada anak dan suami, Allahhuakbar. Huhu.

    InshaAllah, masa tu akan tiba. Teruskan merayu pada Dia tanpa jemu.

    ReplyDelete
  2. Semoga urusan sis dan suami dipermudahkan..anggap je ada rezeki lbh besar menanti pd masa hadapan..saba ye

    ReplyDelete
  3. Semoga urusan sis dan suami dipermudahkan..anggap je ada rezeki lbh besar menanti pd masa hadapan..saba ye

    ReplyDelete
  4. Sabau yer sis... sy mcm sis jugak... sy kt k.l suami n anak2 kt perlis... skrg sy kat piang... tp stil dok sorg... anak-anak kat suami n mak mertua... sampai bila pon xtau... tp kita yakin pasti ada hikmah yg allah nak bagi kita sis... nak kata sabau... mmg sabau cuma mungkin kene banyak berdoa...

    ReplyDelete