Friday, 17 May 2013

Oat for Yaya


Since si yaya asyik sembelit je lately..
aku cuba lah nak ubah menu harian dia..
before ni asyik duk makan puree, bubur nasi n cerelac je..
now aku try bagi dia oat plak..
setahu aku oat merupakan makanan fiber yang cukup baik utk jantung..
dan dapat atasi sembelit jugak..

so, semalam yaya dah start makan oat..
resepi kali ni ~ " OAT SI LABU"..hehehhe..


aku guna organic rolled oat (instant) ni..
mula-mula blend dulu oat ni..
lepas tu campurkan dengan puree labu..
bancuh dengan air panas..
titiskan sikit olive oil..
then, siap! 

tengoklah tu reaksi si yaya tengah makan..
suka buat muka confuse kalau rasa resepi baru..

insyaAllah aku harap sangat sembelit yaya ok pasni..
sedihh tau tengok dia nangis duk menerann..:(

(*__^)


3 comments:

  1. Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Byk koleksi shawl dan tudung2 menarik. Promosi dan GA jg sedang diadakn sempena pembukaan blog shop ini. Jangan lupa follow juga ye.. =)

    Terima Kasih
    http://hijab-valley.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. rara xpenah bg princess mkn oat.sbb xreti nk masak.

    ReplyDelete
  3. oat rara just letak air panas je.. bila oat tu dah lembik n kembang baru campurkn ngan puree.. bagi lgi sedap..hehehe..bese oat mimi bg klu yaya sembelit je..Alhamdulillah..

    ReplyDelete