Monday, 11 August 2014

Ceritera Raya :)


Sebelum berkulat kisah raya..
better aku update dulu laju-laju..
sementara tengah free ni..
bos xde..hihihihi..

Tahun 2014 ni turn kami beraya di Kuala Terengganu..
kampung aku lerr tu..
kami balik ke sana jumaat petang..
Alhamdulillah sempat lah jugak berbuka puasa dengan family..
kebetulan pak sedara aku yang duk KL pun beraya di sini tahun ni..
so meriah sangat sbb anak dia ramai...
leh jadi tukang penambah ceria..hehehhee..
yaya pun ramai geng..
sehari sebelum raya tu..
kami ramai-ramai buka puasa di tepi pantai..
leh baca SINI kalau nak tau cite..

Juadah raya seperti biasalah nasi minyak, nasi himpit, ketupat, rendang..
semua nenek aku yang buat..
kami tolong-tolong mana yang patut je..
lagipun tugas aku mengawal budak-budak yang main..
suka wat sepah so aku lerrr yang tukang bising mulut..hehehe..

Tema baju kami untuk raya pertama ialah turqouise..
turqoise pink gitewww..
baju semua kami tempah jahit..
kain beli kat kamdar je..
shawl ni aku beli last minit kat festival raya..
nasib ada kaler yg match..
gigih kami mencari tau..
yang best nya semua pakaian kami ditaja oleh hubby@mohamad faiz..
thanks sayang..
jom layan gambar sat!

ambik pic dari fb je..semua pic dalam hp hubby..malas nak transfer..


kebetulan mak dan adik aku pun bertema turqoise..
so kira kami sekeluarga sama kaler lah tahun ni..
macam tau-tau je kan..



Tema kaler untuk raya kedua plak merah..
daku pilih untuk berkebaya tradisional..
yaya n papa dia gaya santai biasa aje..
malas nak tempah baju melayu banyak2 untuk hubby..
sebab bukan selalu dia pakai pun..
kali ni turn aku plak belanja utk semua pakaian tema merah ni..
baju n seluar yaya brand Miki..beli kat mall je..
kemeja n seluar hubby beli kat mall jgk..
kain batik corak songket beli kat Noor Arfa Batik..
kebaya tailor made je..
kami punya xdelah mahal-mahal or branded sangat..
asalkan mampu milik dan baru..hehehhee..

ok, jom layan gambar lagi..
ulang tayang dari fb ye..hehehe..




Raya ketiga plak tema kami hitam..
hitam itu menawan katanya..hahaha..
tapi sayang nya sebijik gambar pun kami xde..
sebabnya?
hubby ku dah start keje dah..
kami pun dah balik temerloh..
memang raya ketiga kami xp mana-mana pun..
duk umah kemas-kemas, basuh-basuh je..
kira sampai sekarang kami xberkesempatan lagi nak bertema berhitam bertiga..
tapi baju raya dah belasah wat p keje dah pun..hahahaa..
nanti ada masa aku update balik ye..

Itulah saja ceritera raya aku yang simple dimple ni..
xtau nak cite pe lagi dah..
nak taip cepat-cepat kejar masa banyak keje..
nanti ada masa aku update lagi kisah raya ek..
byeeeee korang!

(^__*)

2 comments:

  1. wahhh...sampai raya ketiga bertema yeh..bestnya....cantik la kaler tema mimi...

    ReplyDelete