Thursday, 27 December 2012

Sehari di Penang


On 8/12/2012..
giler dah berkurun baru nak update entry ni..
ni pasal semua pic ada dlm kamera + malas nk transfer..
so entry pun jadi pekasam ler jawabnye..hehe

Pada tarikh di atas tu kami bertolak ke Penang..
temerloh - penang - temerloh dalam masa sehari je k!
sebabnya hubby aku xleh cuti..
kat penang tu plak kazen dia hat paling rapat kawin..
kalau xpi kan rse bersalah plak..
lagipun semua sedara mara belah sne nak tgk Safiyya live in Penang..hehe..

Kitorang bertolak dari Temerloh kul  3 pagi..
Safiyya tgh lena diulit intan lagi..
aku angkut semua bantal,selimut,toto dia masuk dlm kete..
selesa sket dia nak tido kan..
nasib ada tokmi dia skali..
bleh lah tolong tgk2 kan Safiyya..

Kami stop rehat, breakfast n tukar pampers Safiyya kat RnR Tapah n Sg.Perak..
Safiyya memang behave je maybe masih ngantuk2 ayam kott..
sampai Penang around kul 9 pagi gitu..
terus p homestay yg pihak pengantin sediakan..
kat ctu baru kami rest, mandi2 n tukar baju..

Kul 12 baru kami p makan2 n jmp sedara mara kat umah pengantin..
lapo memang tahap dinosour r..
Safiyya plak dah start merengek coz panas n xselesa ramai orang..
bila dh panas cenggini mula r ruam tumbuh bagai cendawan kat muka Safiyya..
kesian dia aku tgk..
lepas cot cet sana cot cet sini..
kul 3 ptg kami pun berangkat pulang..

Malangnya...jeng jeng jeng..
dari tol Juru hingga tol Tanjung Malim traffic jem punya pasal..gggrr!
Safiyya dah mengamuk tahap gaban dh coz bosan duk dlm kete lama2..
sempat stop kat rnr sg perak utk mandikan Safiyya..
manusia punyalah ramai sampaikan nk guna changing room pun kne beratur bagai..huhu..
lepas mandi tu barulah Safiyya tdo dengan tenang..
my hubby lah yg paling sabar even sgt penat drive sne cni..
i'm respect with u dear..:) 

Setelah berhempas pulas di jalanan..
finally we safely arrived on 12.00 a.m..
Alhamdulillah..

hadiah utk pengantin..hehe

sila abaikan tudung aku yg basah ngan air liur si Safiyya ni..hahhaa


tema hijau putih..

bercanda di tepi semak..hehe

inilah pengantin nye..hat lelaki tu kazen hubby aku..

Safiyya n tokmi nye..
Safiyya dh tukar baju lain dah coz panas sgt..
muka Safiyya versi rimas..haha

(*__^)


4 comments:

  1. susahkan kalo husband keje berkhidmat utk negara nie..susah nk dpt cuti..nak jalan jaoh2 pun susah....sama la kite...huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. btulll sgt2..kitorang nk p bercuti mana2 pun xdpat..huwaaa..

      Delete
  2. sweet je tokmi yaya tu...patut ar mama yaya pun sweet gak...pastu turun pulak ke yaya...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira ke'sweet'an 3 generasi r ni..hahhaa

      Delete