Wednesday, 4 September 2013

Deko ~ Cermin hiasan dinding


sejak azali lagi aku memang minat bab-bab cermin ni..
maklumlah suka duk telek muka..
betulkan tudung lah..
tengok makeup ok ke tak lah..
nama pun pompuan kan..
ye dak?? hahhaa..
takdelah..
niat asal bercermin ni untuk meluaskan ruang rumah yg sekangkang kera tu..
dan nampak cantik n moden..ok!

ni beberapa idea deko dari Mr.Google yang aku minat..
cantik tau!

aku rasa ni lagi praktikal utk ruang rumah aku
yang ni pun aku suka
yg ni pun suka tapi cam terlampau rendah je.. agak xpraktikal utk yang ada anak sedang melasak..
cantik tapi agak berserabut

plan asal aku nak p cari kat ikea..

aku kan fanatik ikea..
kalau boleh berus gigi pun nak cap ikea..eh, ada ke??
konon nye lah..
tapi memandangkan cik abg aku bz ngalahkan KPN (ketua polis negara)..
dan aku bz merangkap wife KPN..uweekk!haha..
tidak berkesempatan lah kami ke sana..

atas nasihat Fadilah Basri yg gojes..
tempah jelah kat kedai hardware cermin..
betul jugak kan..thanks gojes!
murah sangat rm4.00 sekeping untuk saiz 1x1 kaki..
berbaloi-baloi kata kooo!

my mirror in process


nak tahu kat mana aku nak letak cermin ni??
nak tahu hasil dekorasi aku yang xbape nk reti ni???
sabarrr....
next entry ye! hehehe..

(*__^)

12 comments:

  1. weh ko kena kredit aku gak, aku yg suh ko tempah..hahaha..cantik kee?

    ReplyDelete
  2. mesti cantek...nnt update yeh..nk tgk gak cermin tu...:)

    ReplyDelete
  3. kat mana nak tempah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mimi tempah kat kdai cermin ee sang tmerloh..

      Delete
  4. ooohh..baru tau boleh tempah kat hardware tenkiu share pasal ni

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum..nak tanye kat mane tempah cermin tu n berape lama boleh siap ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm..skjp je siapnye.. dlm 15 minit gtu dh siap..

      Delete
  6. Salam, bole tau dimana kedai jual cermin deco?

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu yg ready made bese ada je jual kat ikea, kaison n kedai dekorasi tp agak costly lah.. sy buat kat kedai hardware je.. kedai2 yg ada jual kaca/cermin

      Delete
  7. salam...sis nak tgk hasilnya. ada post ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm..sy dah pindah umah sis.. xsure plak ada ke tak pic dekorasi cermin ni..dah lama xupdate blog..hihihi

      Delete