Wednesday, 25 September 2013

Kisah honeymoon kami


Ni kes mengimbau kembali kenangan lama..
(Rara punya idea lah ni *wink*)
mood nak holiday sesangat katakan..
tapi apakan daya..
kekangan waktu mengatasi segalanya..
terasa nak ambik cuti sebulan je terus..
pastu p holiday sampai penat..hehehhe..

Aku dulu honeymoon dekat-dekat je..
kat Cameron Highland..
ikut hati nak je p oversea bagai..
tapi terikat dengan tugas laki aku sebagai perwira negara...hahahaha..
nak p oversea kene report setahun awal tau..
see? leceh kan..
so honeymoon dalam Malaysia jelah kami..

kenapa pilih Cameron Highland?
- sebab aku xpernah pergi..
- kan sejukk so boleh feeling-feeling romantik
peluk-peluk gitu..hihi..
- dekat dengan Temerloh..
senang laki aku nak pecut if kene panggil bertugas..

kat sana kami stay di Hotel Rosa Passadena..
3 hari 2 malam..
serius cantik sangat..
siang malam suhu sejuk je..
cakap pun keluar asap..cam obersea lerr jgk..hihihi..
time kami p tu musim hujan renyai-renyai..
bertambah-tambah lah sejuknya..
baru best peluk-peluk..ye dak?? haha..

kat sana kami sempat lah p ladang tea..
siap bersantai minum tea lagi..
borong tea banyak-banyak..
pastu p taman strawberi..
time ni strawberi xberapa nak berbuah sangat..
petik jelah mana yang ada..hehe..
mesti lah tak dilupa utk bergambar mesra kan..
utk kenang kenangan..
time inai merah lagi dijari..
fresh gitu baru jadi bini orang..hahha..

oklah, xtau nak cita apa dah..
jom layan gambar jelah..

ooops!
peace yooo!

feeling romatik gitu..kuang kuang kuang :p

sila jangan muntah ye :p


dah nama cameron kan..haruslah ada pic strawberi..ahhaha

** time ni boleh pakai shawl belit-belit lagi..
lum ada orang nak tarik-tarik..hehe..
** semua pic kami ambik guna tripod je..
senang nak ambik berdua kan..
** ada rezeki nak babymoon bertiga plak nanti..
peluk-peluk ngan yaya plak..
InsyaAllah..

(*__^)

14 comments:

  1. mimi tau x,selama rara g cameron,xpenah tido sana.teringin gak nk tido sana.dr umah sejam je dh sampai.hehe.ewahhh posing~ jom ajak geng gojes g cameron~

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu rara..ok gak idea tu..kita gather2 geng gojes kat cameron plak kan..mst best..

      Delete
  2. Comellllll lah mama dan papa yaya honeymoon perghhhhhhhh hebat percutian yer warna merah...serius mama yaya nih lawa ok......sgt2 best ar baca kisah honeymoon weeeeeeeee hehhehe

    ReplyDelete
  3. wah..xkesah la walaupun dekat, asalkan romantik..keke..
    Aku ni honeymoon pkai passport , kira luar negara gak..tp malu ar nak citer. Merasa gak la fresh2 lepas kawin tu..haha
    korang bdua kan, memang terer bergambar. Kelas ko mek. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. xkira nak ko up jgk entry hneymoon ko is..hehehe

      Delete
  4. eh sama la tempat honeymoon kita...hotel yang sama jugak....

    ReplyDelete
  5. aduuh..romantiknya....2nd honeymoon ain kat Cameron Highlands time tu pregnant kan Raees....dis year dalam bulan raya ari tu kiteorang pegi lagi sekali Cameron...kali ni bawak Raees.....hehehe...ni kire bercuti...tp bukan honeymoon...patotnye dis year pegi honeymoon..tapi...waaaaaaaaaaaa...nnt ain update kenape yeh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat up entry aeen..xsbr nk baca ni..hehe..
      tu lah pasni teringin nak ajk yaya plak..
      tp tggu hubby free2 sket lah..

      Delete
  6. Jeles tgok org fefeling besh hanimung...hehe..comel je sis..gmbr pun lelawa!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgk gojes lain p obersea lagi jelus cikgu oiii..hehehe

      Delete
  7. wah tempat honeymoon yg sama..hotel pon sama gak..tp masa je berlainan..hehe

    ReplyDelete