Tuesday, 27 November 2012

Apa punya jiran daaa..!


Susah tau bila ada jiran yg terlebih prihatin ni..
prihatin tu bagus tapi kalau dah terover sehingga semua hal kita dia nak tau..
itu suda lebey!!

Bayangkan korg tengah baring2 n lepak2 depan tv ngan family d malam hari..
tiba2 ada jiran ketuk pintu..
n tanpa diundang terus masuk n duduk atas sofa..
dah tu siap pijak2 lagi kita punye toto kat depan tv tu.
alasan nya cuma nak hantar kuih..
duduk plak punye lah lama..
tanya itu lah ini lah..
xsedar ke yg hari dah larut malam n penghuni isi rumah ini semua nak tido dah..
xsedar ke yg rumah ni ada baby n korang datang dari mana2 terus redah je tnp basuh kaki..
cett! sape xsakit ati oiii??

Ni pulak kisah di pagi hari buta..
waktu tu kita baru bgn tido,
baru nak kemas rumah, sediakan breakfast,
nak mandikan baby n diri sendiri..
tup2 ada jiran datang bertenggek kat umah.
konon nya nak tanya khabar baby..
tapi agak2 r dtg awal pagi..mcm xde waktu lain nk dtg dah..
dah tu siap anak cucu plak tu berderet ikut..wtfish!
nak halau kan dikatakan xhormat org plak..

Mmg hidup berjiran ni kena saling prihatin n ambik berat..
tapi jangan lah terlebih prihatin sampaikn kita sendiri pun naik rimas..
susah tau bila ada jiran yg xreti bahasa ni!
sabo jelah nakk oii..

(*__^)

6 comments:

  1. pesen gitu lak jiran..
    sabo je la..hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg tgh sabo ni..kne kuatkan iman..hehe

      Delete
  2. Weee bila ckp tentang perihal jiran tetangga nih isu mmg hot...yg ptg jaga tata susila jgn bz body sgt sudah la kan...

    P/s waaaa anak kita lebih kurang sebayalah dear dua bulan lebih...nanti keep in touch selalu ye mommy mimi...comel princess u lah dear...muahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. lorr yeke..bleh geng r baby2 kita nanti..;) mst sweet sgt baby julia kan..nk explore blog dia plak lah..hehe

      Delete
  3. adoi...tetamu yang tak diundang...kalau datang time petang2 duduk melepak best gak, berborak smbil makan kerepek. haha..saboo je la mimi..mane tau, nanti2 kita perlukan diorang pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe..klu dtg ptg ak sggup wat pisang goreng utk diorg tp klu mlm2 makan penumbuk jelah jwbnya..hahaha
      nasib iman masih kuat ni..:)

      Delete