Sunday, 25 November 2012

Turns to 2 months!


Now Safiyya turns to 2 months old..


macam2 ragam dah dia skang..
berat dah jadi 4.5kg (demokk dah dia..hehe)..
dah pandai mengiring (tdo pun nak kene mengiring)..
tdo nak kene org peluk br lena..
dah start minum air masak (tp aku bagi air zamzam je dulu)..
suka sgt mandi n main air (klu xnak bg dia nangis, basuh je muka dia ngan air sejuk)..
very very like the aircond! siap dah bleh knal aircond tu kat mana tempatnya..
(bil elektrik pn dh melambung2 nak oiii..hehe)
muka pun dah turns to papa 100% dah 
(sejukkk klu ikut muka papa nakk..org2 tua kata lah kan)..
Safiyya tersangat lah garangnya..
kalau xkene mood dia mmg mengamuk tahap cipan lah..
suara plak makin nyaring n lantang..
kalau nangis mmg jiran2 semua boleh dengar..ish ish ish!
AND dia memang tersangat suka lah MENANGIS!
lambat bagi susu sket nangis!
lambat dukung dia sket nangis!
lambat tukar pampers pun nangis!
nak tido pun menangis!
even orang kacau dia pun dia xsuka!
dalam erti kata lain ini budak memang byk angin n mood..
ni ikut perangai sape lah syg oiii..
tapi kalau mood dia baik..
tersangat lah galok n riang nye dia..
tersenyum2 sampai ke telinga..
oh! comey nye kamu time ni sayang..

BUT..
sebanyak mana pun ragam kamu..
setinggi mana pun mood kamu..
sekuat mana pun garang kamu..
mama tetap sayang kamu sampai bila2..

(*__^)


3 comments:

  1. salam... awak full bf baby ke? kalau iye, plz jgn bagi air masak.air zamzam pun bagi cuma sesudu je tp jgn kerap... sb baby tak perlukan air masak

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm..sy bf+fm jgk..aah mmg bg sket2 je dulu..

      Delete
  2. haha macam2 je kerenah baby kan...pasal air tu aku tak bagi air putih direct, just kadang2 je lebih kan air skit bila bancuh susu, kalau tak poopoo dia keras..hehe..aku fm je pun..huhu..pasrah je tak dapat bf ;(

    sangat subjektif kan when it comes to keperluan baby, lain baby lain keperluan..tapi i do believe in one thing..mommy knows best ;)

    ReplyDelete